Wybrane produkty bogate w błonnik pokarmowy (wg Kunachowicz i wsp. 1998).
Wybrane produkty bogate w błonnik pokarmowy (wg Kunachowicz i wsp. 1998) | |
Produkty | Zawartość błonnika w g na 100 g |
Otręby pszenne | 42,4 |
Fasola biała – ziarno suche | 15,7 |
Rodzynki | 13,4 |
Porzeczki czerwone | 7,7 |
Pumpernikiel | 7,2 |
Maliny | 6,7 |
Chleb żytni razowy | 6,2 |
Kasza gryczana | 5,9 |
Brukselka | 5,4 |
Chleb graham | 5,0 |
Seler | 4,9 |
Powiązane artykuły
Popularne
Inne
- Niewydolność krążenia
- Udar cieplny i słoneczny
- Nadciśnienie tętnicze
- Anoreksja, cz. 2
- Czy torbiel Bakera w dole podkolanowym może występować obustronnie?
- b – odgięcie głowy do tyłu
- Regeneracja uszkodzonej wątroby a ustępowanie wodobrzusza
- Struktura zgonów mężczyzn w Polsce z powodu najczęstszych nowotworów złośliwych (na podstawie danych Krajowego Rejestru Nowotworów za 2004 rok).
- Ból jądra
Komentarze (0)
Dodaj swój komentarz