Ryzyko wystąpienia reakcji alergicznych w przypadku stosowania ziół i przypraw.
Ryzyko wystąpienia reakcji alergicznych w przypadku stosowania ziół i przypraw | ||
niewielkie | średnie | wysokie |
bylica, chrzan, cząber, estragon, gałka muszkatołowa, goździki, imbir, kardamon, liść laurowy, majeranek, pieprz biały, pietruszka, rozmaryn, szafran, szałwia, trybula, tymianek, wanilia | bazylia, cynamon, jałowiec, kminek, papryka słodka, pieprz czarny, ziarna gorczycy, zioła prowansalskie | anyż, curry, czosnek, kolendra, oregano, papryka ostra, pieprz kajeński, pieprz zielony, koper włoski |
Powiązane artykuły
Popularne
Inne
- Komórka nerwowa
- Powikłania ran i ich zakażenia
- Wartości prawidłowego i podwyższonego ciśnienia skurczowego i rozkurczowego.
- Choroby gruczołu krokowego
- Mocznik, azot mocznikowy (pozabiałkowy), BUN
- Pierwsza pomoc – ogólne zasady
- Zakażenia ośrodkowego układu nerwowego
- Pielęgnacja kikuta pępowinowego noworodka
- Rzeżączka
Komentarze (0)
Dodaj swój komentarz